Milla Says

Vi er godt inne i adventstiden og det nærmer seg jul med stormskritt:)

Adventstips:

Jeg vil anbefale deg å søke på Jul i appen og se mange ulike tegn for advent, jul og nyttår lagt inn av noen av våre tegn-eksperter.

Et annet tips er å se «Vertshuset den gyldne hale» på NRK nett-TV. Her vil du kanskje få enda flere tips til gode tegn du selv kan legge inn og dele med ditt nettverk. Det er en veldig koselig og god julekalender for å lære mange nye tegn og få julestemning:)

Ellers vil jeg benytte anledningen til å takke alle som har lastet ned appen Milla Says.

2016 har vært et fantastisk spennende og utviklende år for Milla Says.

Vi har fått mye god mediedekning i både aviser, magasiner, radio og TV. Vi har også sett at stadig større del av det pedagogiske og behandlende miljøet har åpnet øynene og interesse for oss. Dette har resultert i flere foredrag om Milla Says og den gode effekten det har på mange barn og unge sin kommunikasjon og ikke minst sosialisering og inkludering.

Blant annet ble jeg invitert til å fortelle om Milla Says under Rehabeliteringskonferansen – Øst 2016, SPOT-Konferansen 2016. I tillegg ble jeg invitert til Arendalsuka hvor jeg fikk sitte i et viktig debatt-panel med Statped og stortingspolitikere for å diskutere digitalisering og hjelpemidler.


Det er også gøy å få tilbakemeldinger om at Milla Says blir presentert av brukere i mange ulike sammenhenger og fora. Det å få tilbakemeldinger om at Milla Says blir presentert i undervisninger innen spesialpedagogikk og vernepleiestudie gjør meg veldig stolt.

Fra vi lanserte for både iOS og Android i mars i år har vi hatt en voldsom interesse og nysgjerrighet for et produkt mange har gitt tilbakemelding er til stor hjelp.

Appen er til stor hjelp for oss og gutten vår på 2,5 år.

Den er enkel å forstå, lett tilgjengelig, og oppdaterer alle i nettverket samtidig med samme beskjed.

Vi har invitert flere i nettverket inn i appen; søsken, besteforeldre, tanter, onkler og andre venner er invitert inn som lesere, mens barnehage, avlastningsfamilie, spesialpedagog, logoped og fysioterapeut ligger inne med redigeringsmulighet for å kunne legge til tegn.

Liv Kari Sandblost – Mamma til Albert

Vi så tidlig at det var foreldre som i starten lastet ned appen for sitt barn og deres nettverk. Siden i høst ser vi at stadig flere som jobber med barn og unge i barnehager, skoler og omsorgsboliger har begynt å ta Milla Says i bruk rundt barn de jobber med. En veldig positiv utvikling!

Jeg kan rapportere om en utrolig fremgang i tegnbruken i boligen til min elev etter vi begynte å bruke Milla Says for noen måneder siden.

Vi hadde tegnquiz som avslutning på skoleåret for boligpersonalet, og de hadde nesten 100% riktig.

Tilbakemeldingene fra boligpersonalet var ubetinget positiv. 

May Bente Eik Benamar – Voksenopplæring / Omsorgsbolig Ålesund Kommune

En aktiv kombinasjon av de som jobber med barna, foreldrene, den nære og fjerne familie ser vi gir en høy aktivitet og en god avlastning for mor og far.


Fortsett å gi tilbakemeldinger – da blir vi bedre!

Det er utrolig kjekt og godt å se hvor mye engasjement vi har fått fra våre brukere, og ikke minst deres tålmodighet rundt vår første versjon av produktet. Takket være dette har vi hele tiden kunnet jobbe med å forbedre og utvikle appen samt nå flere brukergrupper.

Jeg håper dere fortsetter å ta kontakt hver eneste gang dere vil formidle utfordringer med produktet, gode historier rundt produktet og deres hverdag, tips til forbedringer og nye funksjoner. Slik blir vi bedre!

Så håper jeg også at dere vil hjelpe oss å spre deres anbefalinger og hvordan dere bruker Milla Says med andre i ulike fora som, sosiale media privat og i grupper, i møter med andre foreldre, barnehager, skoler og fagmiljø. Dere som brukere er de beste ambassadører for at Milla Says lever sitt eget liv og har spredd seg i hele Norge ( alle 19 fylker), for at vi har brukere i Sverige, Danmark og at vi i oktober kunne lansere Milla Says på islandsk:)

2017 blir et veldig spennende år for Milla Says som selskap og produkt.

Det er gledelig å kunne fortelle om vår nye mann i teamet, Roy Dybing. Roy blir vår hovedansvarlig for drift og utvikling av produktet Milla Says og er godt i gang med jobben for bedre brukeropplevelser.

De som følger Milla Says på Facebook og Instagram har fått med seg er vi i gang med å formalisere et Offentlig Forsknings -og Utviklingsprosjekt (OFU) i samarbeid med blant annet Ålesund Kommune. Målet med vår OFU strategi er å kunne sammen med Ålesund og andre kommuner i Norge utvikle versjon 2 av Milla Says. Sammen med kommunene og utvalgte brukere skal vi løfte innholdet og funksjonaliteten som vil gi de offentlige og private brukerne et bedre totalprodukt.

Vi ønsker flere kommuner med i vårt OFU prosjekt. Tips din kontakt i kommunen om at de nå har mulighet til å være med å utvikle Milla Says videre for bedre kommunikasjon.

De kan ta kontakt direkte med meg på e-post aleksander@millasays.com for mer informasjon.

Jeg gleder meg til å kunne dele mer med dere framover.

God Jul og Godt nyttår

Hilsen

Aleksander Helmersberg – Founder Milla Says