Milla Says

Vi har i høst knyttet til oss 5 fantastisk dyktige eksperter på Norsk Tegnspråk og erfaring med Tegn Til Tale. Dette er eksperter med lang personlig og faglig erfaring innen Norsk Tegnspråk og som brenner for at du som bruker skal kunne få hjelp til gode tegn. Etter at vi knyttet til oss disse ekspertene har vi doblet antall tegn fra 200 tegn til 400 tegn som ligger i tegndatabasen som alle brukere av Milla Says kan søke og benytte seg av i sitt nettverk.

Alle brukere av Milla Says kan søke og finne tegn til inspirasjon, mens de som har «redaktør» eller «administrasjonsrolle» kan også velge og importere disse tegnene inn i sitt nettverk. Hensikten ved å bygge en stor og aktiv database er at du som bruker skal ha samlet alt på et sted og spare tid med å finne tegn i en ellers hektisk hverdag.

Meningen er fortsatt at de nærmeste rundt bruker filmer seg selv gjøre tegn det jobbes med, siden dette har bedre effekt for unge brukere. I tillegg er det viktig å filme bruker gjøre tegnet som er lært, da det kan være stor forskjell på hvordan bruker gjør tegnet grunnet alder og motorikk.  For de i nettverket som ikke er tett på bruker, vil det da være nyttig å se bruker på film gjøre tegnet, i tillegg til hvordan det gjøres «riktig». Lag derfor to filmer, en med bruker og en laget av foreldre eller fagperson.

Vi vet av erfaring fra dere brukere av Milla Says at det er viktig å ha gode tegn å inspireres av som er lett tilgjengelig. Hverdagen er hektisk og det er viktig å få delt tegn raskt til nettverket slik at også de kan øve på tegn dere bruker/ jobber med.

Vi har derfor som mål at Milla Says skal ha Norges mest aktive og dynamiske tegnbank. Derfor trenger vi at brukere sender oss tegn de savner eller lurer på.

Om det er bare 1 tegn eller en liste på tegn dere savner, send de til oss. Dine ønsker vil bli formidlet til våre tegneksperter slik at de blir lagt inn for deg og alle andre.

Disse ønskene kan sendes som melding på Milla Says sin Facebook side, eller på epost til meg aleksander@millasays.com

Hvem er våre eksperter?

Thea Westerlund

theaJeg er 31 år, opprinnelig fra Lillehammer, men bor i Trondheim.

Jeg ble ferdig utdannet tolk i 2011. Jeg kunne ingen tegn før jeg startet på tolkeutdanninga, og det var helt tilfeldig at jeg begynte der.

Jeg jobbet som tolk noen år, men fikk etter hvert jobb som lærer på voksenopplæringa i Trondheim. Der underviser jeg voksne døve. I tillegg frilansere jeg litt som tolk når jeg har mulighet til det. Gjennom studietida fikk jeg mange hørselshemmede venner, så jeg bruker tegnspråk mye både på jobb og i fritida. 


Eli Skarpjordet

eli
Min interesse for tegnspråk oppsto i 1985 da jeg ble tante til en døv gutt. Har siden den gang tatt utallige kurs I tegnspråk og tegn til tale. Jeg har også et studie i norsk tegnspråk tatt ved Universitetet I Oslo. Dette studiet kvalifiserer for tittelen tegnspråklærer. I jobb sammenheng har jeg tidligere jobbet noe med tegnspråk opp mot hørselshemmede barn. De siste årene har det vært mest tegn til tale, brukt i jobb med barn som har hatt ulike typer språkvansker, og barn med Down syndrom.

Nå jobber jeg som tegnspråklærer.


Linda Kvaksrud

linda
Er 30 år gammel, sterkt tunghørt. Har gått på Skådalen, fra barnehage til 10. klasse.

Har brukt tegnspråk siden jeg var lite barn.

Tegnspråk er mitt første språk

Gikk på videregående skole i Sandefjord i 3 år. Jobber nå som frontend-utvikler og designer hos Idium AS, og har vært her siden januar 2010.

 


Inger-Johanne Nakken

ingerjoahnne
Jeg heter Inger-Johanne og bor i Trondheim. I 2008 var jeg ferdig utdannet tolk. De første årene tolket jeg på høyskole og som frilanser.

Jeg har de siste fem årene vært ansatt i Trondheim kommune på Enhet for voksenopplæring. Der tolker jeg hovedsakelig for fremmedspråklige med hørselshemming.

Jeg stortrives som tolk! : )

 


Lene Bergersen

14455978_10154407655775853_325435915_o
Jeg heter Lene, er 26 år og kommer fra Ljørdalen i Trysil. Jeg ble utdannet ved Universitetet i Oslo i 2012, og etter et og et halvt år som fast ansatt hos Tolketjenesten i Oslo og Akershus, så jobber jeg nå som frilanstolk og tar oppdrag rundt om i hele Norge.

Jeg reiser mye, jobber endel frivillig og engasjerer meg i flere forskjellige prosjekter som dukker opp på min vei. Et prosjekt som Milla Says ble jeg umiddelbart interessert i og imponert av, og jeg håper at min tegnspråkkompetanse og min omgangskrets og nettverk av tegnspråkbrukere kan bidra til å løfte dette prosjektet.